29/1-10 Psykbryt gånger sjutusen

Ja, som jag sa.. Gissa vart jag är? Jo, jag är kvar i djungeln.
Jag är så jävla less på det här att jag håller på att dö.. Seriöst?! Bara för att Isatous mamma har planerat hela resan och för att vi ska hälsa på alla världens släktingar, så blir det såhär istället. Att vi sitter fast och kommer ingenstans, bra planerat, jävligt bra!

Sista gången jag åker utomlands med en kompis som har släktingar i det landet. Seriöst?! Vad har jag fått bestämt på denna resa? Bra svar.. ABSOLUT ingenting, fett lack jag är. Jag har också lagt ut pengar på det här, jag ångrade fan att jag åkte.

Jag ska ringa till pappa sen.. Jag ska hem, på riktigt denna gång! Min pappa är bäst han kommer fixa det. Jag är helt övertygad, han kommer lätt fixa hem mig snabbare än ögat. Så att jag slipper detta förbannade råtthål med kackelackorna.




29/1-10 Överlever man afrika, så överlever man allt.

Jag vill bara kräkas på Afrika.
Nu vill jag hem, eller iallafall bort från djungeln men eftersom att alla här i afrika kör efter djungeltider så kommer vi väl aldrig härifrån.. Jag får en psykbryt snart, det är så sjukt nära alltså.

Fel att vi bara kan få åka till Gambia och vara där resterande 9 dagarna. Nej, då ska vi åka fyra timmar rakt ut i landet sen åka åtta timmar tillbaka för att ta oss till Gambia. Fett jävla onödigt, jag ska aldrig mer resa utomlands såhär länge. Sen är det ju en annan femma om man får bestämma lite på resan också, jag har ingenting att säga till om fast jag också har betalat en massa pengar.. Är jag bitter för de? Ja, det är jag.. Jag vill inte ens åka till Dakar och vara där tills på tisdag och sedan åka en jävla massa timmar i en bil och döö.. Jag vill åka direkt till Gambia för att sedan slippa resa långa sträckor.. Men jag får ju inte säga någonting så, jag hoppas att jag kommer hem när det är planerat..

Jag ska hem i vilket fall, även om det blir i en lik-kista..

Nu ska jag gå och göra.. ja vadå? Kom ju precis på att det inte finns någonting att göra ha-ha-ha.

27/1-10 Hem ljuva hem

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle längta hem såhär mycket.
Både jag och Isatou har suttit och gråtit för att vi inte vill vara kvar. Hur stabilt är de?! Så nu ska vi försöka fixa så att vi kommer härifrån. Eller bort till Isatous morfar, för där vi är nu sitter vi vara rakt upp och ner och gör ingenting. Så tiden går ju i slowmotion.

Så nu är det bara sol och bad som gäller resterade av denna resa, inge mer djungel. Nu räcker det, nu har vi upplevt det också.. Jag tror ingenting människa i världen hade haft det bra här där vi är. Men nu fick vi bita i det sura äpplet vi kommer inte härifrån förrän på fredag.. Sad but true!

Så jag hoppas att ni har det bättre hemma än vad vi har det här..


Peace out, en sliten m.

22/1-10 Födelsedag i Afrika

Ja, nu är jag nitton år.
Meningslös ålder, men kul tycker jag. För första gången i mitt långa liv så firar jag min födelsedag utanför Sveriges gränser och utan pappa.

Så ett stort jävla grattis till mig själv.

21/1-10 Girls just wanna have fun!

Imorgon fyller jag 19 år.
Jag tänkte bara informera att mitt halebop nummer fungerar inte så ni ska få mitt afrikanska nummer. Och som ni vet så ni som har halebop smsar gratis till hela världen: 00221779231861 men om ni skickar sms, så skriv namn för jag vet inte vem det är, för alla nummer försvann när jag bytte nummer, fast jag har kvar dem på halebop sim-kortet.


Puss och kram från en brun och fin Madeleine.


20/1-10 Jag lever!

Nanga deuf.
Eller pa ren svenska, HEJ FANZ!

Jag lever och ma bra, sa ni behover inte oroa er. Fast det kom en kackelacka ur duschen. I'm fine!!


18/1-10 Följ våran äventyrsblogg

http://www.gymnasium.sundsvall.se/Utbildningsvägar/Gymnasieprogram/Omvårdnadsprogrammet/Eleverbloggar

Lova mig de fanz?!

17/1-10 AFRIKA

.. nu åker jag och få hela afrika att gunga, vi ses om en månad fanz!

/ Eran blondaneger, kyss och smek!

17/1-10 Dagbladet

Ja, nu klockan tre så ska jag och Isatou träffa dagbladet.
KUL, de ska göra ett repotage om oss och våran resa. Jag måste ge Linniepies Pappa Arne en guldstjärna som fixat detta. Lite reklam för omvårdnadsprogrammet behövs faktiskt.

Jag är jävligt nervös över resan och nu tidningen. Ska jag man le, hur ska man le? Ni fattar va?! Herregud en tia på att jag kommer se ut som en surpuppa (Y)

Aja, skriver sedan.. För sista gången i Sverige på en månad!

16/1-10 Chill, chill .. ja chill!

Idag har det varit en äkta "chilldag"
Det är skönt att ha sådan dagar, fast nu sen ska jag ner till Frida och sköta om henne innan jag åker. Hon har gjort illa sig igen, knät som krånglar. Hualigen, så hon behöver lite ompyssling plus chips med dipp, popcorn och kladdkaka. Det är lika bra att passa på nu medan jag är hemma.

Jag hade det jätte trevligt igår. Vi satt hemma hos Linniepie först jag, jossa, linn och anton. Det var roligt, vi spelade lite spel och drack på. Sen beställde vi en taxi ner till stan tio över tolv, var lite halv dött på stadshuset när vi kom, men sedan när vi skulle åka hem då var det sjukt mycket folk. Sen så hade vi sån tur att Bobbyshot kom och hämtade oss kvart över två, och körde oss först till donken och sedan hem.. Jag lovar att det satt fint, för oss alla tror jag närmare bestämt.

Som sagt.. Nu åker jag imorgon. BUUUHÄÄÄ! Det känns som om en månad kommer att bli en evighet. Jobbigt läge, men jag tror också att det kommer bli en resa som kommer skrivas i historieböckerna.

Jag skriver någonting imorgon också, om jag inte
har hunnit dött av resefeber. För imorgon ska ni få adressen till bloggen som vi kommer uppdatera nere i Afrika. (det kanske blir något inlägg i min blogg, men jag vet inte ännu)


15/1-10 Nu är det nära, väldigt nära.

Idag så har jag och Isatou varit på skolan. Fast hela klassen var lediga, kul liv!
Helt meningslöst också, vi åkte dit för att få en kamera och fixa bloggen. Men fick vi med oss någon kamera hem? Nej, för då fick vi en kamera som inte gick att ladda för det fanns ingen sladd och ingen usb-sladd så man kunde överföra bilderna till en dator. Tummen upp (Y) Det var längesen jag var så arg, eller besviken också. Vi förväntade oss att kunna ta med en kamera från skolan, som vi skulle knäppa "skoluppgiftkort" till också våra egna, men där rök den planen tack vare detta..

Nu har vi också bokat om resan lite. Vi åker ner på måndag 00.20 härifrån och är på arlanda 05.10, perfekt! Nattbuss ner också går vårt plan 07.55, det kan ju inte bli bättre. Sjukt nöjd att vi gjorde såhär istället faktiskt. För då får man vara hemma så länge som möjligt.. Lär jag behöva, en tia på att jag kommer vilja åka hem efter en dag.. Så typiskt mig igen.

Nu vill jag ha mat, nu, nuuuu, nuuuuuuu, NUUUUUUUUUUUUU!

Ingen hör endå, äh, jag fixar det själv eller någonting.

Vi ses i dimman sen antar jag? Sista utgången för mig hemma i kalla Sverige på en månad. Så nu går vi all in!


13/1-10 Packning

Ja, det har jag sysslat med den senaste timmen.
Jag är så stolt över mig själv, för första gången i mitt liv så började jag inte packa dagen innan, utan jag började i tid nämnligen idag.. Jag känner mig ganska klar också faktiskt, tro det eller ej. Det enda som ska packas ner nu är små saker. Nemo problemo!

Jag har inte så mycket att berätta förutom att jag har sjukt mycke resefeber, hualigen! Jag gör det bra om jag kommer iväg levade. ;)

12/1-10 Mensvärk!

Åh herregud..
Jag hatar att vara tjej! Jag hatar att ha mensvärk, det känns ju som om man ska gå av eller bara lägga sig ner och dö av smärta. Fy alltså!

Får se om jag fixar hela skoldagen idag höll på att gå på mitten när jag skulle ställa mig upp ifrån sängen. Så jag är inte allt för pigg, knappt sovit något heller.

11/1-10 Skolan hela dagen!

För det första känns det konstigt att kliva upp nu, fast vi har haft praktik.
För på praktiken kliver man ju upp innan sex typ. Fett jobbigt iallafall. Först tyckte jag att det skulle bli roligt att komma tillbaka till skolan, jag ångrar mig redan att jag tänkte så. Detta kommer bli världens värsta termin, tur att jag åker snart och få lite siesta innan helvetet drar igång på allvar.

Nu sitter jag här bara och väntar på att jag ska gå ut till bussen, jag som inte bruka ha så mycket tid efter att jag har fixat allt som man gör på morgonen, ibland får jag tillochmed springa ut till bussen, och nu hinner jag sitta här liksom.. Livet är inte lätt ibland alltså!

Äh hejdåå!

10/1-10 Äckelsöndag!

Ja, alltså denna förbannade söndag nu igen..
Om jag inte var anti julafton så hade jag kunnat sagt att alla söndagar är världens längsta dagar. Fast ibland så går dem fort och ibland inte. Svårt dilemma det där, vad man ska säga om söndagar!

Min uppdatering i helgen har varit lite sisådär. Jag har haft mycket ståhej för mig, måste passa att göra det nu medan jag endå är hemma.

Aja, jag skriver mer imorgon nu lockar johan falk.. Fast egentligen FRANK WAGNER!!

8/1-10 Vaccination

Nu på morgonen har jag varit och tagit min andra spruta mot hepatit (twinrix, hepatit a och b)
Alltså det är sjukt, för den sprutan gör sjukligt ont, man känner hur musklerna drar ihop sig i armen och man vill bara lägga sig ner och dö (typ!) fast jag gjorde ett framsteg idag, jag grät inte. Första gången jag inte har gråtit när jag tagit en spruta.. Heja mig själv!!

Sen har jag hämtat ut mina malariatabletter också. Herregud, det är mycket nu. Min resväska kommer till största del innehålla mediciner, eftersom jag är en sådan männsika som alltid lyckas att bli sjuk och få de mest konstiga sjukdomarna så måste jag ha med mig halva apoteket till Afrika. Fast lika bra är väl de, eftersom att jag knappt tål någon medicin. (typiskt mig igen!)

Nu sitter jag faktiskt och vänta på att vårdcentralen
skall ringa upp mig så att jag kan få ännu mer mediciner som infektionsläkaren sa att jag skulle ha med mig.. Och vips så ringde dem upp mig så nu är det fixat, thanks god! Ett beskymmer mindre inför min resa..

Min blogg måste vara ganska tråkig eftersom att jag
bara skriver om mig resa.. Men det är första gången jag åker så långt och första gången jag är utan pappa i en månad. Fy, hemska tanke.. Fast man får ju tänka från den positiva sidan och se att den här möjligheten får man bara en gång i livet. Bo hos en afrikansk familj och se hur sjukvården utspelar sig i ett U-land.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, kanske slå på en film. Jag ska hämta pappa på sjukhuset sen också. Fast man vet ju aldrig när han blir klar. Sällan jag och pappa är stammisar på sjukan. Ganska roligt! Eller roligt var väl fel ordval, men ganska komiskt kanske man ska säga istället.

7/1-10 Ryssvintern är här!

JÄVLAR.. vad flitig jag är här idag..
Jag tror att mitt nyårslöfte kommer att hålla iallafall ett tag till.. Eller vad tror ni??

Nu ska jag traska neråt mot min älskade vän Josefin som bor på källis, (källvägen) det kommer bli jävligt kallt, men lätt värt att frysa lite för att få träffa världens bästa människa.. Fast nu så svarar hon inte när jag ringer så, jag blir lite halv sur på henne.. Undra varför alla mina kompisar är fruktansvärt dåliga med mobiltelefonen fast den är med överallt.. Fast så tänker säkert mina vänner om mig också. Eller vad säger ni fanz?

Nu sa pappa att det var minus 21 grader här nu.. Jag får väl ta och hålla med tidningen och säga att ryssvintern är här.

Jag vet inte om jag ska chansa på att Josefin är hemma eller hur jag ska göra.. För är hon inte de så är det ju jävligt kallt ute, fast man kan ju se saken ifrån den ljusa sidan, det är inte så långt till källvägen ifrån mig.. Det tar max 10 minuter att gå.

Ni får se sedan om jag överlevde denna kylan härifrån och ner till källvägen eller om jag stupade på vägen.

7/1-10 Minusgrader

Man borde inte få gå i skolan när det är såhär kallt.
Seriöst? Jag fick vänta på bussen i tio minuter för att den var sen på den korta tiden höll jag på att förfrysa. Mitt ansikte kändes som en jätte snöboll, hur kul är de? Inte speciellt kul kan jag tala om.

Nu ska jag lägga mig under täcket med en bra film och lite te. Det förtjänar jag så kallt som det är ute.


7/1-10 Nu börjar det ... igen!

Ja, nu börjar skolan på allvar igen..
Känns så himla konstigt att kliva upp till skolan idag, vi har ju haft praktik fram till jullovet och sen lov, så vi har inte varit på skolan på (snabbräkning) nästan 9 veckor, det är grymt lång tid alltså..

Fast det ska ju bli kul att träffa alla.. De som man inte träffat under praktiken och lovet. Mindre kul är ju att vi ska börja med väldigt många nya kurser och vi har inte haft en enda 50 poängskurs nu i höst, vi kommer alltså få ett schema som kommer vara fullspekad.

Nu ska jag bara klä på mig och ta mig ut till bussen..
Det är minus 21 grader här hos mig i bosvedjan.. FY!! Jag har tillochmed långkalsonger och tjocksockar på mig, en tia på att jag kommer frysa endå.. Man borde inte få gå i skolan när det är så här kallt!


6/1-10 Mini-pc

Nu mina fanz så bloggar jag från min nya mini-pc (eller ska jag säga bloggdator??!)
Känns skönt att äntligen ha den hemma.. Fast det var ju inte det enklaste. Igår köpte jag denna pärla på siba, sen när jag kom hem så åkte jag direkt till A-K så jag hann aldrig pilla så mycket på den. Men imorse började det med att jag inte fick igång internet ringde och prata med bredbandsbolagets support för att få hjälp, men de kunde tyvärr inte hjälpa mig utan ville att jag skulle åka tillbaka till siba för att se om dem fick in internet på deras interna internet i butiken.. Såklart!! Så fick inte dem heller in de, så de bad mig att åka till någon av mina vänner som har trådlöst internet, så jag tog mig friheten att åka till Ida. Väl där så får jag inte heller igång internet (jag höll på att få ett psykbryt alltså!!) så då var det bara att åka tillbaka till siba och fick mig en ny pärla, och den fick jag minsann in internet på.. Förstår ni? En dator av 45 är det fel på och JAG fick den.. Min vanligs tur.

Nu på kvällskvisten så har jag varit hemma hos Linniepie som även börjat blogga igen
( http://linniepie.blogg.se )
klicka gärna in, hon är så rolig min vän.. Vi har väl inte gjort så mycket, hon har typ dött och jag, ja jag har tittat på.

Nu ska jag hoppa in i duschen och gå och lägga mig och läsa "snabba casch" och sedan klockan nio så ska jag se på "sprängaren" fast jag har sätt den tretusen gånger, så vill jag se den.. Sen är det bara till att sova för att imorgon ska jag till skolan för en fucking lektion, bara det är ju onödigt.. Sen när man vet att det är samhällskunskap så är det ännu mer onödigt..

5/1-10 fit-for-fight

Så där ja!!
Nu är jag klar med städningen. Det som jag skulle behöva göra nu är att sätta mig och gå igenom och finskriva lite på uppgifterna som ska in på torsdag. Men orkar jag? Nej, tyvärr inte. Så jag ska slå på en film istället och vila.

Haha, det lät kanske sjukt. Att jag måste vila efter att ha dammsugat hela lägenheten. Men det är faktiskt jobbigt, man får ont i ryggen och det känns som om rummen aldrig ta slut. Så jag förtjänar faktiskt att vila mig lite.
Jag ska ju faktiskt få träffa Levi på 4,5 år sen och då måste jag vara fit-for-fight annars är det ju ingen mening.

Jag får se om jag uppdaterar någonting senare, isånnafall kanske det blir från mini-pcn.. Med lite tur. Det bero på när Pappa kommer hem, han sa att han skulle komma hem tidigare. Fast man vet ju aldrig med honom faktiskt.

Man kanske skulle passa på och bli brunhårig igen? Eller vad säger ni?

5/1-10 dammsugning på hög nivå!

Nu är jag vaken..
Fast det har jag ju varit ett tag, sen halv elva ungefär så jag har iallafall hunnit ätit frukost och läst tidningen. Nu ska jag alldeles strax sätta igång att dammsuga lägenheten. Det går ganska fort, för vi bor ju bara i en trea så.. Jag gråter inte blod över att jag måste städa.

Sen ska jag åka ut till Timrå och örnen
för att vara exakt, för att gratulera Anna-Karin, kan börja med att gratulera här och nu. Grattis!

Det är även svinkallt ute, 19,7 minusgrader var det när jag vaknade. Fatta vad kallt det är alltså. Fy, tur att jag blir inne mestadelen av dagen nu iallafall..

Nej.. nu kallar dammsugaren!

4/1-10 puss och godnatt!

Jag har spenderat min kväll hos Evelina.
Mycket mysigt. Vi har sett på film "white chicks" kan man annat än att älska filmen? vi har också ätit gotta. Skönt att ha henne hemma igen, hon har ju varit i Indien i tre veckor tror jag mer bestämt. Så vi tog igen lite förlorad tid med prat, film och gotta.

Sen så fick aldrig mini-pcn följa med mig hem idag :( den kommer nog hem till mig senare i veckan om inte kanske redan imorgon om jag har tid förstårs. Imorgon ska jag städa hela lägenheten (ibland är jag en snäll dotter!!) sen ska jag åka till Anna-Karin som fyller år och träffa min lilla släkt, det ska bli så trevligt.

Sen så ska jag nog försöka sammanfatta mina
uppgifter till skolan lite bättre, just nu ser det ut som en treåring och tryckt på alla tangeter samtidigt.. Oj, det kanske lät lite fel, men aja det bjuder jag på..

Nu ska jag lägga mig och titta på "without a trace" första säsongen. Men jag har redan sett alla avsnitten, men jag kan liksom inte sluta titta. Typiskt mig, får nog ta och införskaffa mig säsong 2 innan jag åker till Afrika så kanske jag kan ta med den.. Fast egentligen, kommer jag ens ha tid att se på film där? Det är en fråga som jag får ha kvar i åtanken och se hur det blir.

Jag har tyvärr inga bilder från nyår ännu utan de har min vän Kajsa.. Så jag ska be att hon skickar dem eller om jag åker upp med ett usb-minne och hämtar dem själv. Hon ska nämnligen hjälpa mig lite med ipoden, och sen vet jag att hon har så mycket musik på sin dator som jag tänkte att hon skulle få lägga in på min ipod istället för att jag ska sitta och bli vansinng på Itunes.

Ser ni? Jag har redan blivit än bättre bloggerska. Guldstjärna till mig.



4/1-10 Stressboll!

Åh herregud..
Bra sagt! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, vi åker snart till Afrika och hälften är inte ens fixat än. Så nu ska vi försöka fixa så att vi iallafall kan ha med oss internet ner.. Fast det måste ju vi fixa på något sätt. Sen behöver vi myggnät, men vi la ner verksamheten och ska köpa oss en sänghimmel isället. (så att vi får känna oss som prinsessor HEHE!!)

Jag känner bara hur tiden rinner iväg. Typiskt mig att vara ute i sista sekund när det väl gäller också. En tia på att jag kommer börja packa dagen innan vi åker. Så typiskt mig.

Fast jag har iallafall haft lite framförhållning idag,
ringt till Pappa så att han bokar bussbiljetter åt oss till och från arlanda. Det tyckte jag var bra gjort, annars hade jag säkert glömt bort de om jag inte hade gjort det idag alltså.

Nu sitter jag även och plugga lite på samhällskunskapen
och etiken, går ganska bra. Känns ändå inte som om man skall behöva lägga ner så mycket tid på dessa uppgifter.


3/1-10 .. Nytt år med nya möjligheter

Ledsen för den superdåliga uppdateringen nu under jul och nyår.
Fast jag lovar denna gång att jag verkligen ska skärpa mig, man kan säga att det var som ett nyårslöfte. (typ!!)

Igår köpte jag iallafall en Ipod som jag har längtat efter att ha den här hemma. Jag fick pengar i julklapp så att jag skulle få precis den jag ville ha, så jag är grymt nöjd också blev det ju en hel del pengar kvar för Ipoden var inte allt för dyr så nu ska jag köpa en mini-pc som också ska med till Afrika.. (jag åker om 14 dagar, förstår ni? 14 fucking dagar!!)

Jag har inte så mycket mer att berätta, men jag lovar att skriva imorgon!



RSS 2.0